fbpx

Bekijk onze vacatures op werkenbijvtn.nl

  • nl
  • en
  • de
31 januari 2023

16 Nieuwe VTN Titan XL ademluchtunits voor Nederlandse raffinaderij

In opdracht van een Nederlandse raffinaderij heeft VTN Veiligheidstechniek Nederland 16 stuks “VTN TITAN XL” ademluchtunits geleverd.

De VTN TITAN XL is een eenvoudig te bedienen ademluchtunit die beschikt over een ongekende hoeveelheid aan ademlucht in een compacte aanhanger.

Door middel van het gebruik van 2 stuks 140 liter/ 300 bar ademluchtcilinders, met een totale hoeveelheid van 84.000 liter aan ademlucht, heeft deze Ademluchtunit aanzienlijk meer lucht voorhanden dan wanneer gebruik wordt gemaakt van de traditioneel gebruikte 50 liter ademluchtcilinders. De VTN TITAN XL kan tot maximaal 4 gebruikers tegelijkertijd voorzien van ademlucht.

Dit zorgt voor een extra hoeveelheid aan ademlucht van wel 24.000 liter. Ideaal voor gebruik tijdens snelle inzetten en in situaties waar grote ademluchtsystemen met compressoren niet kunnen of mogen worden ingezet, maar waar wel behoefte is aan een langdurige ademluchttoevoer.

Speciaal vanwege het vervoer over de openbare weg is de TITAN voorzien van een elektrolytisch verzonken stalen veiligheidsframe, die ervoor zorgt dat de ademluchtcilinders veilig verankerd zijn in de aluminium aanhanger. Dit is ook de reden waarom de aanhanger is uitgevoerd met een reminrichting.

Het bedienpaneel met gegraveerde lijndiagrammen en teksten toont alle relevante informatie en zorgt voor een eenvoudige bediening. Alle afsluiters, manometers en flowmeters zijn gemonteerd in dit bedienpaneel van geanodiseerd aluminium. Uiteraard is de TITAN CE gemarkeerd volgens PED 2014/68/EU en past deze binnen de SIR richtlijnen (categorie B2/B3).

Meer weten over de mobiele ademluchtoplossingen van VTN??

Bekijk ons ademlucht assortiment