fbpx

Bekijk onze vacatures op werkenbijvtn.nl

  • nl
  • en
  • de
18 januari 2021

Het Honeywell BW Next Generation Multigasplatform Uitgelegd

Binnen de industrieën met een verhoogd risico wordt er steeds meer nadruk gelegd op en is de urgentie groot om over te schakelen naar een cultuur waarbij de nadruk wordt gelegd op veiligheid. Ondanks dat er richtlijnen voor naleving gelden, hebben industriële omgevingen nog steeds met gevaren te maken. Honeywell is al een tijd bezig met het wijzigen van de veiligheidscultuur; het is onvoldoende om alleen regels na te leven, iedere medewerker heeft het recht op goede apparatuur om de veiligheid te verbeteren.

Eén van de belangrijkste initiatieven voor deze cultuuromslag is faciliteiten laten overstappen van enkelgasdetectoren naar multigasdetectoren om de veiligheid van medewerkers te vergroten. Tot op dit moment is er voornamelijk vanwege de kosten een veiligheidsverschil tussen fulltime medewerkers en onafhankelijke contractanten, waarbij fulltime medewerkers met multigasdetectoren werken en onafhankelijke contractanten opgescheept zitten met enkelgasdetectoren. Om dit probleem op te lossen heeft Honeywell een productplatform ontwikkeld waarmee
alle fulltime en parttime medewerkers en onafhankelijke contractanten voorzien kunnen worden van multigasdetectoren, in plaats van enkelgasdetectoren.

Het BW Next Generation Multi-Gas Platform bestaat uit verschillende multigasdetectoren om aan de behoeften van klanten te voldoen. Iedere detector is ontworpen voor eenvoud en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld door het gebruik van pictogrammen om gasalarmen en de apparaatstatus snel en identificeerbaar af te lezen; een acculevensduur van maximaal twee maanden, zodat medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken dat hun apparaat er tijdens het werk mee ophoudt. Deze nieuwe producten hebben een aantal van de kleinste, lichtste en stevigste
ontwerpen binnen de industrie voor meer mobiliteit, comfort en duurzaamheid. Tot slot is ieder product op dit platform uitgerust met een Bluetooth-configuratie en rapportage via de Device Configurator-app van Honeywell om sneller in te stellen en voor meer gemak.

Deze voordelen op het gebied van gasdetectietechnologie helpen alle medewerkers met apparatuur beter te beschermen. Hoewel ze soms in gevaarlijke omgevingen werken, kunnen ze beter beschermd worden tegen verschillende gevaren.

PROBLEMEN

Medewerkers die in een omgeving met een verhoogd risico werken hebben in de faciliteit waarin ze werken dagelijks met gevaren te maken. Veel van deze medewerkers, en dan met name onafhankelijk contractanten, gebruiken een enkelgasdetector voor de veiligheid. Deze detectoren voldoen aan de voorschriften, maar maken medewerkers nog steeds kwetsbaar voor andere gevaarlijke gassen die aanwezig kunnen zijn.

De overgang naar multigasdetectoren is gedeeltelijk te danken aan dodelijke explosies in raffinaderijen, zoals in de Chevron-fabriek in Wales waar een explosie plaatsvond waarbij vier medewerkers omkwamen en een vijfde medewerker extreme, levensveranderende brandwonden opliep. Deze medewerkers kwamen in aanraking met ontvlambare gassen toen ze een opslagtank voor chemicaliën aan het legen waren. Tijdens de explosie werden mobiele enkelgasdetectoren gebruikt. Als de medewerkers multigasdetectoren hadden gebruikt, had de explosie
misschien voorkomen kunnen worden en waren ze wellicht niet omgekomen. Waarom gebruikten ze dan geen multigasdetectoren? De medewerkers die tijdens de explosie omkwamen en gewond raakten, waren allemaal onafhankelijke contractanten.

Het BW Next Generation Multi-Gas Platform voor mobiele gasdetectoren van Honeywell probeert dit probleem op te lossen. Alle medewerkers verdienen het om maximaal beschermd te worden als ze in een gevaarlijke omgeving werken. Kosten vormen echter vaak een aanzienlijk obstakel. Onafhankelijke contractanten kopen zelf detectoren en kunnen zich niet altijd de nieuwste modellen veroorloven, zelfs niet als dit voor hun eigen veiligheid is. Verder moeten safety managers die hun teams met detectoren uit moeten rusten ervoor zorgen dat hun plan binnen het budget past. Dit kan ervoor zorgen dat medewerkers in de frontlinie gevaar lopen, omdat ze enkelgasdetectoren blijven gebruiken.

Aangezien de cultuur binnen deze industrie erg gericht is op veiligheid, mag het niet meer zo zijn dat bescherming tegen meerdere gassen een luxeproduct is voor medewerkers, of ze nu fulltime of parttime voor ons werken, of onafhankelijk contractant zijn. Veiligheid mag niet van kosten afhangen en het vertrouwen dat gepaard gaat met het gebruik van bescherming op het werk moet voor iedereen die in een gevaarlijke omgeving werkt toegankelijk zijn. Het verschil tussen deze gedachtegang en de werkelijkheid van hoeveel technologie van de hoogste kwaliteit
kost, is echter groot.

OPLOSSINGEN

Het door Honeywell ontwikkelde BW Next Generation Multi-Gas Platform lost het probleem met kwaliteit en kosten op. In onze sector mag betaalbaar niet betekenen dat er wordt ingeleverd op betrouwbaarheid en veiligheid. Het ontwerpteam van Honeywell heeft dit als top prioriteit.

De Honeywell BW™ Icon, Honeywell BW™ Icon+ en de Honeywell BW™ Flex zijn de nieuwe modellen van het BW Next Generation Multi-Gas Platform. Ieder product is ontworpen voor een consistente gebruikerservaring—iedereen die overstapt van een Honeywell BW-detector of iedere andere gasdetector kan snel leren hoe hij of zij de nieuwe multigasdetector moet gebruiken.

HONEYWELL BW ICON

De BW Icon is een viergasdetector met een vaste levensduur van twee jaar met een compact maar sterk ontwerp. Dit product, ontworpen is met consistentie in gedachten, kan opgeladen worden met bestaande Honeywell-opladers voor gasdetectoren of een met het apparaat meegeleverde USB-lader, zodat het apparaat in voertuigen kan worden opgeladen via de USB-functie.

De BW Icon gebruikt een Bluetooth-verbinding zodat hij geïntegreerd kan worden met Safety Suite en apparaten van derden. De detector en Safety Suite vormen samen een volledige veiligheidsoplossing. Met Safety Suite kan de gebruiker eenvoudig al zijn of haar mobiele gasdetectoren en dockingstations van Honeywell beheren, waardoor er minder administratieve rompslomp is en het naleven van de regels wordt gestroomlijnd. De aandacht kan gericht blijven op mensen veilig te laten werken, in plaats van druk aan het werk te zijn.

De BW Icon slaat de 50 meest recente gebeurtenislogbestanden op die in Safety Suite bekeken kunnen worden, maar er worden ook 50 dagen lang, iedere 15 seconden, logbestanden opgeslagen. Naast deze gegevens weergeven, kan de BW Icon ook samenwerken met de Device Configurator (DC) app om een handmatige bumptest/ kalibratie uit te voeren.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de gebruikersinterface van de BW Icon gebaseerd op pictogrammen, zodat iedere gebruiker binnen een fractie van een seconde een statusupdate kan bekijken: deze weergave is een belangrijke innovatie binnen de sector.
Acht pictogrammen (zie afbeelding rechts) geven alarm- en apparaatstatussen weer. Met de snelle, efficiënte meldingen blijven medewerkers gefocust op hun werk terwijl ze alert blijven en de veiligheidsstandaarden in acht nemen. Met slechts één knop
weerspiegelt en evolueert de BW Icon andere BW-producten, behoudt dezelfde DNA als eerdere apparaten en vereenvoudigt de leercurve voor gebruikers, met name gebruikers die overstappen van de BW™ Clip-gasdetector.

Hoewel de BW Icon het goedkoopste model is van het Honeywell BW Next Generation Multi-Gas Platform, biedt hij medewerkers nog steeds veelzijdigheid. Vier sensoren zijn standaard en beschikbaar in twee verschillende configuraties—CO/H2S/O2 en IR LEL
of SO2/H2S/O2 en IR LEL. Honeywell blijft nauw samenwerken met City Technology en Elichens om een nieuw 1-serie sensorplatform te ontwikkelen dat gebaseerd is op het bewezen ontwerp van de SureCell.

Deze samenwerking en de ontwikkeling van technologieën zorgt voor een compact ontwerp en uitgebreide temperatuurbereiken die nieuwe markten en toepassingen ondersteunen. De BW Icon gebruikt een analoge sensor, terwijl de rest van de BW Next Generation Multi-Gas Platformdetectoren digitale sensoren kunnen gebruiken.

De BW Icon gebruikt IntelliDoX, een automatisch instrumentcontrolesysteem dat smart dockingstations en software voor apparaatcontrole beheert, om automatische instrumentcontrole te bieden voor compatibele detectoren. Het is ontwikkeld om de productiviteit, betrouwbaarheid en efficiëntie te verhogen en tussen het opzetten van een dockingstation met vijf modules en het uitvoeren van een bumptest voor het eerste instrument zit maar twee minuten. Iedere module heeft zijn eigen besturingssysteem, LCD-scherm en interne pomp, zodat gebruikers meerdere bewerkingen tegelijk kunnen uitvoeren.

Of gebruikers nu drie detectoren willen bumptesten of andere willen kalibreren, ze krijgen sneller meer gedaan. Verder is de BW Icon geschikt voor externe filters om snel onderhoud uit te voeren. Voorheen moesten deze externe filters worden verwijderd voordat het apparaat
werd getest, wat frustrerend is voor klanten omdat het apparaat de test doorstond, maar vuile filters vaak niet getest werden. Met het nieuwe innovatieve ontwerp kunnen gebruikers nu testen met het externe filter ingeschakeld, zodat het apparaat correct kan worden uitgelezen.

Veelzijdigheid is belangrijk voor gebruikers die in de frontlinie werken of voor hun gevaarlijke omgevingen. De detector moet dus bij hun uitrusting en apparatuur passen. Met de Klick Fast-oplossing kunnen gebruikers veel verschillende accessoires bestellen om ervoor te zorgen dat het apparaat eenvoudig en veilig op de meest geschikte plek bevestigd kan worden voor de verschillende uit te voeren dagelijkse werkzaamheden. De BW Icon is net zo groot als een mobiele telefoon, zodat medewerkers hem indien nodig ergens aan vast kunnen klikken.

De BW Icon is ontworpen om het platform zo eenvoudig mogelijk te kunnen onderhouden. Hij heeft een modulair ontwerp, zodat onderhoud en werkzaamheden snel, eenvoudig en gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden.

HONEYWELL BW ICON+

De BW Icon+ breidt de innovaties van de BW Icon verder uit. Hij heeft veel vergelijkbare functies en voordelen die een consistente gebruikerservaring op het platform garanderen, waaronder een uniek display op basis van pictogrammen. De BW Icon+ heeft hetzelfde ontwerp als de Icon, is volledig gebruiksklaar en heeft een onbepaalde levensduur.

Er zijn verschillende aanpassingen die gebruikers een geavanceerde gebruikerservaring bieden. De BW Icon+ biedt volledige flexibiliteit door verschillende intelligente sensoren te gebruiken voor preventief onderhoud. De sensoren uit de 1-serie worden analoog en digitaal aangeboden voor de Icon+, zodat ze op verschillende niveaus en segmenten gebruikt kunnen worden. De Icon+ biedt acht verschillende sensoren om uit te kiezen, die aan een specifieke werkomgeving kunnen worden aangepast. Belangrijke functies en voordelen van deze digitale sensoren
uit de 1-serie zijn:

Reeds geijkt – Sensoren worden tijdens de productie geijkt en de ijkgegevens worden in de sensor opgeslagen. De sensor geeft de gasconcentratie als het instrument hier om vraagt. De omschrijving van sensoren in instrumenten wordt gebruikt om correctiefactoren te genereren die op het gas moeten worden toegepast voor dat instrument, indien nodig, positioneren in het instrument.

OEM-vergrendeling – Sensoren kunnen een specifieke OEM-code geprogrammeerd hebben, die tijdens de productie is ingevoerd en niet aangepast kan worden. Instrumenten kunnen controleren of de sensor de unieke code heeft. Zo niet, dan is de sensor niet door ze gevoed en kan het instrument de sensor weigeren.

Preventief ijken – Sensoren kunnen vooraf voorspellen wanneer hun nauwkeurigheid teveel afneemt om nog betrouwbaar en accuraat te kunnen meten. De sensor geeft vooraf een waarschuwing als er opnieuw geijkt moet worden.

Uitwisselbaar – Het communicatieprotocol voor alle intelligente sensoren is hetzelfde, zodat er snel en eenvoudig met minimale gebruikersconfiguratie geïnstalleerd kan worden.

Indicatie einde levensduur – Sensoren voorspellen wanneer hun gevoeligheid teveel afneemt om betrouwbare, accurate waarden te geven— waarschuwing vooraf over einde levensduur.

Digitale interface – De communicatiestandaard voor slimme apparaten— UART-communicatie tussen het instrument en de sensor.

Digitale te traceren – Sensoren hebben een serienummer, productiedatum en gastype.

Storingsindicatie – Intelligente sensoren kunnen verschillende interne storingen detecteren met behulp van ingebouwde diagnostische gegevens: open circuitdetectie, elektrode met een hoge impedantie, drift/storing in referentieelektrode, elektrolytconcentratie buiten bereik en storing teller elektrode

Ontworpen om te voldoen aan internationale prestatiestandaarden
EN 50104:2010;
IEC 60079-0:2011 Ed. 6;
IEC 60079-11:2011 Ed. 6;
EN 60079-0:2012/A11:2013;
EN 60079-11:2012

HONEYWELL BW FLEX

De BW Flex heeft hetzelfde ontwerp als de BW Icon en BW Icon+, met een geavanceerd scherm met een dot matrix display met een hoge resolutie. Hier worden live gaswaarden op weergegeven en er worden veel verschillende talen ondersteund. Verder zijn er veel verschillende sensoren beschikbaar op dit platform en de sensoren kunnen op iedere locatie worden geplaatst. De BW Flex is de ideale oplossing voor toepassingen waarvoor vier toxische sensoren zijn vereist. Het product heeft net zoals de BW Icon en BW Icon+ vier sensoraansluitingen, maar één van de aansluitingen kan gebruikt worden voor de COSH-sensor (CO +H2S), waarmee een vijfde gas gedetecteerd kan worden, en nog steeds is het een van de kleinste mobiele vijfgasdetectoren op de markt.

VOOR WIE IS HET?

Honeywell heeft het BW Next Generation Multi-Gas Platform ontwikkeld om ervoor te zorgen dat iedereen, ongeacht zijn of haar budget, veilig kan werken. De Honeywell BW Icon is bedoeld voor safety managers die op zoek zijn naar betaalbare, betrouwbare opties om hun medewerkers veilig te laten werken en tegelijkertijd aan de voorschriften te voldoen. Zo kunnen ze binnen hun budget blijven zonder in te leveren op kwaliteit en veiligheid. Als contractanten op een werklocatie aankomen met alleen maar een enkelgasdetector, hebben safety managers nu een kosteneffectieve manier om ze uit te rusten met een mobiele multigasdetector die tot wel vier gassen kan detecteren. De BW Icon helpt bij het naleven van standaard regelgeving in met name de olie- en gasindustrie. Voor safety managers die zich op eigendomskosten voor de lange  termijn en flexibele toepassingen richten, zijn de BW Icon+ en BW Flex uitermate geschikt. De BW Icon+ en BW Flex bieden beide verbeterde veiligheid en niet alleen voor de olie- en gasindustrie, maar ook voor sectoren zoals landbouw, afvalwaterbehandeling, staal en productie.
Voor onafhankelijke contractanten, die veelal de BW Clip enkelgasdetector van Honeywell gebruiken, is de BW Icon de ideale vervangende multigasdetector voor mensen die tegen een gunstige prijs hun bescherming willen upgraden en verbeteren. De BW Icon maakt het eenvoudiger voor onafhankelijke contractanten om risico’s te verminderen en zich veiliger te voelen. Ze kunnen hierdoor met meer vertrouwen werken in de wetenschap dat ze gasniveaus snel en accuraat monitoren.

Bekijk ons volledige multi-gas assortiment in onze Gasdetectieshop