fbpx

Bekijk onze vacatures op werkenbijvtn.nl

  • nl
  • en
  • de
2 september 2020

Hoe u het juiste filter selecteert voor uw halfgelaatsmasker en volgelaatsmasker?

Afbeelding

 

Filters voor voor half en volgelaatsmaskers beschermen tegen verschillende vormen van gevaarlijke stoffen, waaronder fijnstof en gas/dampen. Zowel halfgelaatsmaskers als volgelaatsmaskers zijn nauwsluitend RPE en vereisen face fit testen bij selectie en daarna.

 

Selectie van de juiste filters is essentieel om ervoor te zorgen dat de drager bescherming krijgt. Informatie over de vorm van het gevaar en het vereiste type bescherming vindt u in het Material Safety Data Sheet (MSDS) van de stof of het materiaal.


Filtertypen

Ademhalingsfilters zijn kleurgecodeerd en gemarkeerd met letters om het type bescherming aan te geven. De onderstaande tabel toont de kleurcodes en lettermarkeringen voor enkele veelvoorkomende filtertypes:

 

 

Een volledige lijst, inclusief specialistische filtertypes, is hier te vinden

 


Filters voor halfgelaatsmaskers & volgelaatsmaskers

 

Er moet een volledige risicobeoordeling worden uitgevoerd om de juiste beschermingsfactor en filtertype voor het gevaar te bepalen.

 

Voor sommige gevaarlijke stoffen worden landelijk eisen gesteld, waarbij in alle gevallen een minimaal vereiste beschermingsfactor of efficiëntieniveau wordt geboden. Dit betekent dat sommige filters alleen bij montage op een volgelaatsmasker voldoende bescherming kunnen bieden tegen die stoffen.

 

De onderstaande tabellen bieden algemene richtlijnen voor filters die geschikt zijn voor verschillende gevaarlijke stoffen, met informatie over de selectie van halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers.

 

 

Neem voor meer informatie over de keuze voor je juiste beschermingsoplossing contact op met een van onze specialisten via 0412-695555