fbpx

Bekijk onze vacatures op werkenbijvtn.nl

  • nl
  • en
  • de
8 april 2020

Veilig reinigen en desinfecteren van gasdetectoren

Detectoren voor giftige en brandbare gassen maken onder andere gebruik van elektrochemische en katalytische sensoren die zijn ontworpen om zeer gevoelig te zijn voor specifieke gevaarlijke gassen. De prestaties van deze sensoren kunnen worden beïnvloed door de aanwezigheid van andere chemische verbindingen, zoals die worden aangetroffen in sommige reinigings- en antiseptische producten.

Het gebruik van dergelijke producten voor het reinigen of desinfecteren van gasdetectoren kan tijdelijke of permanente veranderingen in de gevoeligheid van een sensor veroorzaken.

Vermijd het reinigen van detectors met reinigingsmiddelen die de volgende actieve ingrediënten bevatten:

Alcohol (bijvoorbeeld handalcohol, hand desinfectiegels, desinfectiedoekjes)

Natriumhypochloriet (bleekmiddel), desinfectie middelen/doekjes op basis van chloor

D-limoneen, inclusief producten zoals afwasmiddel

Siliconen, inclusief producten zoals Soudal of Tec-7

Als producten met deze ingrediënten worden gebruikt om de handen van gebruikers te steriliseren, moet u voldoende tijd nemen om de actieve ingrediënten te laten verdampen voordat u gasdetectors aanraakt.

Voor routinematige reiniging en desinfectie van gasdetectoren moeten gebruikers water en handzeep gebruiken die geen van de eerder genoemde reinigingsmiddelen bevat, en de detector afnemen met een zachte, vochtige doek.

Docks en accessoires moeten op dezelfde manier worden schoongemaakt. Gebruik een zachte doek om de buitenkant van het apparaat af te drogen. Overmatig vocht kan elektronische apparaten beschadigen.

Detectoren moeten na elke reiniging worden gekalibreerd, of op zijn minst een Bump Test doorlopen om hun functionaliteit te garanderen.

Heeft u advies nodig over reiniging, onderhoud of kalibratie?
Neem dan contact op met onze productspecialisten: T 0412-695555