fbpx

Bekijk onze vacatures op werkenbijvtn.nl

  • nl
  • en
  • de
8 maart 2021

VTN – Exclusief distributeur Fotokite autonome veiligheidsdrones

We zijn verheugd om onze exclusieve samenwerking met Fotokite aan te kondigen, een leider op het gebied van drone-technologie. Fotokite’s volledig autonome tethered oplossing, speciaal ontwikkeld voor de openbare veiligheid, beschikt over:

Volledig autonoom vliegen zonder de noodzaak van een piloot, licenties of vliegvergunningen.
Vrijwel onbeperkte vliegtijd door stroom via een voertuig of andere stroombron op de grond.

 

De fotokite heeft de mogelijkheid om veilig te vliegen in zware weersomstandigheden, waaronder regen en sneeuw.
Deze autonome oplossing kan dienen als een krachtige eerstelijns situational awareness tool voor elke instantie die geïnteresseerd is in het starten of uitbreiden van een UAV of drone programma. VTN en Fotokite werken samen om de Fotokite Sigma volledig te integreren in uw voertuig of als stand alone unit.

FotoKite Sigma
Alles-in-een tethered drone oplossing. Een echte “drone in een box”. Tablet besturing lanceert de drone naar een eenvoudig in te stellen hoogte. De operator gebruikt de Fotokite Live App op de tablet, om de thermische en RGB camera’s te bedienen, en camera instellingen aan te passen. Vrijwel geen drone besturing vaardigheden nodig. Snel inzetbaar voor uren van situationeel bewustzijn.

Gemakkelijk in gebruik
Focus op uw missie. Verbeter drastisch het situationeel bewustzijn van uw team. Met Fotokite krijgt u in een oogwenk een indrukwekkend, onbelemmerd overzicht van elk incident. Live streamen en documenteren van missie-kritische luchtfoto’s met totale operationele vrijheid.

Camera’s
Twee camera’s leveren gelijktijdig thermische en reguliere video streams. De op maat geïntegreerde camera payload is actief gestabiliseerd in 3 assen. De gimbal en Kite passen de yaw, pitch en roll aan om maximale situational awareness en operationele flexibiliteit te garanderen tijdens de inzet.

 

Thermische video resolutie is 320 x 256/30fps en low-light RGB video met 5x digitale zoom is 720p/30fps.

Stabiele vlucht
De versterkte, belastbare, ultradunne tether van Fotokite draagt stroom naar de Kite en streamt video + bediening. Gepatenteerd gebruik van de tether maakt GPS-onafhankelijke vlucht mogelijk en zorgt voor een veilige, betrouwbare, autonome werking.

Eerstehulpverleners kunnen vertrouwen op het Fotokite 3350 voortstuwingssysteem, dat bestaat uit 6 op maat gemaakte motoren van industriële kwaliteit en motorcontrollers. Voor extra veiligheid is redundantie van de vliegmotor standaard, net als back-up batterijen in de vlieger en het grondstation. Fotokite Sigma gebruikt 6 x 8.3 in. vouwbare & in het veld vervangbare propellers.

Software
Fotokite Live is de software interface om de Fotokite Sigma te bedienen. Missiekritische situatie-informatie wordt continu doorgestuurd naar de tablet en stelt teams in staat om steeds meer informatie-gedreven beslissingen te nemen.

De bediening is eenvoudig en ongecompliceerd met een druk op de hoogte controle, dubbel-tik naar het midden camera weergave controle, en automatische lancering, vlucht, en de landing met een enkele druk op de knop. Twee gelijktijdige video streams met 24 uur video en flight log opslagcapaciteit.

Belangrijkste specificaties
Maximale hoogte: 45 Meter

Max. windsnelheid: 25 knopen of 28 MPH

IP55 Nominaal

320×256 Thermische Camera

720P Digitale Camera met 5x Digitale Zoom

Keuze uit Inbouw Systeem, Autonome Koffer of volautomatische dakkoffer.

Neem voor meer informatie contact op met een van onze specialisten of bekijk onderstaande product video of kijk voor meer informatie op https://www.fotokite.com

 

Naar Productpagina