fbpx

Bekijk onze vacatures op werkenbijvtn.nl

 • nl
 • en
 • de
15 juni 2021

VTN introduceert nieuwe Apollo Jr. Compacte Ademlucht Trolley

VTN APOLLO jr. ademluchttrolley

Compacte en robuuste mobiele ademluchttrolley voor veelzijdige inzet

Hij is het kleine broertje van de VTN APOLLO, maar tegelijk uniek in zijn soort: de mobiele VTN APOLLO jr. ademluchttrolley. Deze ademluchttrolley is compact, robuust en nagenoeg onderhoudsvrij. Kortom: een aanwinst voor iedereen die ademluchttrolleys gebruikt.

De VTN APOLLO jr. is breed inzetbaar. In iedere situatie waar kortstondige inzet van ademlucht gewenst is, is deze mobiele ademluchttrolley inzetbaar. Denk aan site maintenance in productieomgevingen of (reinigings)werkzaamheden in besloten ruimtes, zoals tanks, kelders, enzovoorts, kortom: op plaatsen waar het gebruik van onafhankelijke ademlucht noodzakelijk is. Door het compacte formaat en beperkte gewicht is de VTN APOLLO jr. eenvoudig te vervoeren.

Download Datasheet (PDF)

 

Technische gegevens VTN APOLLO jr.

Geschikt voor 2 ademluchtcilinders van 6, 6,8 of 9 liter (maximale werkdruk: 200/300 bar)

Maximale capaciteit ademlucht: 5.400 liter (2 cilinders à 9 liter/300 bar)

Maatvoering (hxbxd): 1061 x 587 x 465 mm (exclusief cilinders)

Gewicht: 50 kg (exclusief cilinders)

Lengte ademluchtslang op haspel: 25 meter 3/8” slang

Type ademluchtslang: NBR of EPDM rubber ademluchtslang (EN 14593/EN 14594)

Bedieningspaneel met onder meer hoge- en middendruk manometers en ontluchtingsventiel

Extra aansluiting voor 2e ademluchtlijn op bedieningspaneel

Nominale uitgangsdruk: 8 bar

Luchtlevering (l/min): >600

Hogedrukalarm (fluit): 55 – 60 bar

Middendrukalarm: < 4 – 5 bar

Maximaal doorkoppelbare slanglengte: 100 meter per lijn (3/8” ademluchtslang)

Conform: EN 14593 – 1:2005

Materiaal frame: RVS

Robuust frame

Het frame van de VTN APOLLO jr. is gemaakt van RVS: stootvast, onderhoudsvrij en nagenoeg ongevoelig voor weersinvloeden en corrosie. De gelagerde volkern rubber wielen garanderen een soepel loopvlak en uitstekende wendbaarheid.

 

Ademluchthaspel

De ademluchthaspel (aluminium) is uitgerust met een 25 meter lange, chemisch bestendige NBR- of EPDM rubber ademluchtslang (3/8 inch). Vanzelfsprekend is de ademluchtslang antistatisch, zodat onbedoeld transport van statische elektriciteit is uitgesloten. De ademluchtslang is naar wens door te koppelen naar maximaal 100 meter per lijn, met behoud van capaciteit (5,5 bar dynamische middendruk). De ademluchtslang voldoet aan de EN 14593 en EN 14594 normeringen.

 

Overzichtelijk bedieningspaneel

Het bedieningspaneel van de VTN APOLLO jr. geeft via twee afzonderlijke manometers inzicht in de primaire en secundaire druk. Daarnaast bevat het een ontluchtingsventiel om het systeem na gebruik volledig drukloos te maken. Een extra airline-aansluiting maakt de inzet van een tweede gebruiker mogelijk. Ook deze ademluchtslang is tot maximaal 100 meter door te koppelen.

 

Veiligheidssignalen bij onderdruk

De VTN APOLLO jr. beschikt (net als de overige ademluchttrolleys en -units) over een alarmfunctie: zodra de cilinderinhoud daalt tot een waarde onder de 50 tot 60 bar, ontvangt de gebruiker een terugtochtsignaal (hogedrukalarm). Treedt er om een andere reden (midden)drukverlies op – bijvoorbeeld door beknelling van de ademluchtslang of een technisch probleem – dan ontvangt de gebruiker een middendrukalarm (zodra de druk daalt naar een waarde onder de 5 bar). Zo is iedere gebruiker voortdurend verzekerd van veilige werkomstandigheden.

 

Bevestiging met cilinderbandsysteem

In tegenstelling tot diverse andere ademluchttrolleys en -units zijn de ademluchtcilinders van de VTN APOLLO jr. gezekerd met cilinderbanden (in plaats van bijvoorbeeld kettingen). Het voordeel hiervan is dat ademluchtcilinders met diverse diameters geschikt zijn voor de VTN APOLLO jr.

 

 

 

VTN: specialist in mobiele ademluchtsystemen

Maak kennis met onze andere mobiele ademluchtsystemen

 

VTN (opgericht in 1980) is onder andere gespecialiseerd in de productie van ademluchtsystemen voor uiteenlopende toepassingen, zowel in de chemische als in de petrochemische industrie. Het voornaamste afzetgebied is de Benelux, maar inmiddels gaan de producten van VTN de hele wereld over.

 

We engineeren en produceren een breed scala aan mobiele ademluchtsystemen in eigen beheer. De standaardlijn voor de internationale markt bestaat uit verschillende diesel- en elektrisch aangedreven ademluchtsystemen: van de compacte VTN APOLLO jr. tot en met de multifunctionele, elektrisch aangedreven Vulcan, de eerste zero emission ademluchtunit.

 

Onze ademluchtsystemen worden geheel door Lloyd’s register CE / PED gekeurd al onze ademlucht units voldoen aan de nieuwste SIR richtlijnen 2017 conform SIR. Tevens zijn onze ademlucht units voorzien van een officieel CE goedkeur conform de Pressure Equipment Directive 97/23/EC (2016: 2014/68/EU).

 

Naast de standaardlijn engineert en produceert VTN custom made ademluchtsystemen, afgestemd op klantspecificaties. Een greep uit onze ademluchttrolleys en -units:

 

 • Ademluchttrolley VTN APOLLO

De VTN APOLLO ademluchttrolley is dankzij het ontwerp zeer wendbaar, zonder de benodigde stabiliteit te verliezen. Capaciteit: twee ademluchtcilinders van 50 liter/350 bar. De gehele constructie, inclusief de haspels, is gemaakt van RVS. Ook is het geheel uitstekend hijsbaar.

 • Ademluchtunit VTN ARGO

De VTN ARGO ademluchtunit kent een slank design, wat de wendbaarheid bevordert, zonder de benodigde stabiliteit te verliezen. Capaciteit: twee ademluchtcilinders van 50 liter/350 bar. De gehele constructie, inclusief de haspels, is gemaakt van RVS. Ook is het geheel uitstekend hijsbaar.

 • Compacte ademluchtunit VTN TITAN

De VTN TITAN is een compacte, eenvoudig te bedienen ademluchtunit voor twee of vier gebruikers. Deze ademluchtunit beschikt over een grote hoeveelheid ademlucht in een compacte aanhanger. In het elektrolytisch verzonken stalen veiligheidsframe is plaats voor twee ademluchtcilinders met een capaciteit van 140 liter/300 bar (ook verkrijgbaar als XL met extra opbergruimte)

 • Compacte ademluchtunit VTN TITAN XXL

De VTN TITAN XXL is een eenvoudig te bedienen ademluchtunit die beschikt over 210.000 liter aan ademlucht in een compacte aanhanger. Het elektrolytisch verzonken stalen veiligheidsframe biedt ruimte aan zes ademluchtcilinders met een capaciteit van 140 liter/300 bar, inclusief paneel voor vier gebruikers.

 • Ademluchtcombi-unit VTN JUPITER

De VTN JUPITER is een complete ademluchtcombi-unit met eenvoudige bediening en optimale veiligheid tot 4 gebruikers. De VTN JUPITER is uitgerust met 4 ademluchthaspels met 50 meter verwisselbare 3/8” ademluchtslangen, en is voorzien van een diesel-aangedreven compressor.

 • Elektrische ademluchtcombi-unit VTN VULCAN

De nieuwe multifunctionele VTN VULCAN elektrische combi ademluchtunit is de eerste volledige ‘zero emission’-unit. Deze volledig elektrische ademluchtunit beschikt over een 4-lijns inclusief HD back-up systeem (2×80 liter/300 bar).

Elektrische Mobiele Ademlucht Unit Breathing Air Trailer

 • VTN Life support units (trucks en containers)

VTN heeft veel ervaring in het ontwikkelen en produceren van Life Support Units in trucks en containers voor industrie en overheidsdiensten. Deze maatwerkproducten zijn over het algemeen voorzien van enkel- of dubbellijns systemen voor meerdere personen, een control room, communicatie en alarmering, technische ruimten, primaire en secundaire luchtvoorziening en dubbellijns ademluchtslangen (inclusief communicatielijn). Daarnaast kunnen we ze uitrusten met videomonitoring, gasdetectie, generatoren, enzovoorts.

 

Overige producten

Verder levert VTN in dit segment onder andere:

 

 • Hogedrukcilindertrailers in verschillende capaciteiten
 • Diverse soorten ademluchtslangen
 • Trekontlastingen en ademluchtmaskers
 • Beschermende kleding (waaronder airlinepakken)
 • Gasdetectie (portable en vast ingebouwd)
 • HD ademluchtcompressoren (conform EN 12021)

 

SIR-keurmerk

Alle VTN-ademluchttrolleys en -units zijn voorzien van het SIR-keurmerk. Stichting Industriële Reiniging bevordert en reguleert veilig werken in de industriële reiniging. Daarnaast beschikken de ademluchttrolleys en -units over een officieel CE-keurmerk (via Lloyd’s Register). De VTN APOLLO jr. vormt daarop een uitzondering, aangezien deze is voorzien van demontabele drukvaten in plaats van vaste cilinders. Tot slot voldoen de ademluchttrolleys en -units aan de richtlijnen van de Pressure Equipment Directive 2014/68/EU. Ook is VTN ISO 9001:2015-gecertificeerd.