U bezoekt onze site met een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt. Wij raden u aan onze site met een andere browser te bezoeken.

VTN voegt Podab droogkasten voor Brandweerkleding- en uitrusting toe aan haar assortiment

Al ruim 40 jaar is VTN specialist in het ontwerp en realisatie van (ademlucht)werkplaatsen voor de Brandweer en Industrie.

Als dealer van gerenommeerde merken als o.a. Miele Professional, L&W Ademluchtcompressoren,  LabTec Testkasten maar ook als leverancier van diverse maatwerkoplossingen voor de inrichting van uw (ademlucht)werkplaats bieden wij een oplossing voor vrijwel al uw persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals (beschermende) kleding, ademluchtmaskers, ademluchttoestellen, helmen, laarzen en handschoenen.

Sinds kort hebben wij daar de energiezuinige en hoogwaardige droogkasten voor beschermende kleding van het vooruitstrevende Zweedse merk Podab toegevoegd.


Schoon werken

Met de ontwikkeling van de Podab FC 20 Droogkast, welke in samenwerking met Healthy Firefighters volgens het Zweedse "Skelleftea (schoon werken) model" ontwikkeld is, heeft men een grote vooruitgang geboekt in het voorkomen van arbeid gerelateerde contaminatie bij het reinigen en drogen van beschermende kleding.De droogkasten van PODAB zijn speciaal ontworpen om kleding te drogen, die niet tegen de wrijving van drogers kunnen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld werkkleding, brandweer uitrusting, schoenen etc.

Een droogkast gebruikt een zorgvuldige manier van drogen, waardoor uw belangrijke kleding beschermt is. U voorkomt slijtage en behoudt de oorspronkelijke kleur. Er zijn verschillende groottes in verkrijgbaar.De droogkasten van PODAB kenmerken zich door hun hoge capaciteit en lage energieconsumptie.

De droogkast is uitgerust met zes speciaal ontworpen hangers, om het textiel zowel van binnen als van buiten te drogen. Hij droogt zware kledingstukken zowel efficiënt als zacht, zonder enige mechanische werking, wat de levensduur van de kleding verlengt. FC 20 heeft optionele hangers om laarzen en handschoenen enz. te drogen.

Droogt snel grote hoeveelheden

Het ontwerp van de kast is voorzien van een dubbel verwarmings- en circulatiesysteem. Het ene systeem leidt de warme lucht door zes uniek ontworpen hangers om de binnenkant van de kledingstukken te drogen. Het andere systeem verdeelt de warme lucht gelijkmatig in de kast om de buitenste lagen te drogen. Het resultaat is een efficiënt en energiebesparend droogproces. In de standaarduitvoering zijn zes kleerhangers inbegrepen.

Herstelt en activeert de impregnering

De kast activeert de impregneervloeistoffen die periodiek in de laatste spoeling van de wascyclus worden ingespoten. Het herstelt ook reeds geïmpregneerde kledingstukken. Het impregneren versterkt de veiligheidseigenschappen van de kledingstukken en verlengt de levensduur.

Wenst u meer informatie over de unieke droogsystemen van Podab, neem dan contact op met een van onze specialisten

Hulp nodig bij uw keuze?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te adviseren
Scroll to top