U bezoekt onze site met een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt. Wij raden u aan onze site met een andere browser te bezoeken.
Area monitoring / gebiedsbewaking

Area monitoring / gebiedsbewaking

Zoals hun naam aangeeft, zijn gebiedsgasmonitoren (of gebiedsbewakingssystemen) gasdetectieapparaten die ontworpen zijn om de veiligheid van werknemers in een bepaald gebied te garanderen. In tegenstelling tot klassieke draagbare gasdetectoren die persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) zijn, zijn gebiedsgasmonitoren gemaakt om een gedefinieerd gebied te beveiligen waar verschillende operatoren aan het werk zijn.

Area monitors

Een gaszone monitor is een multi-gasmonitor die de troeven van een vaste gasdetector concentreert in een draagbaar, robuust en gebruiksvriendelijk toestel. Hij combineert dus de filosofie van de vaste gasdetectie (krachtige waarschuwingen die van ver zichtbaar zijn, relais en communicatie) met de vrijheid van een draagbaar apparaat dat gemakkelijk kan worden uitgevoerd naargelang de behoeften.

Met duurzame batterijen die, afhankelijk van de configuratie, tot meerdere weken kunnen werken, kunnen de zone gasmonitoren ook worden aangesloten op de hoofdstroombron met behulp van een intrinsiek veilige aansluitkit voor langdurig gebruik. Deze apparaten kunnen ook op elkaar worden aangesloten om een veiligheidsperimeter te garanderen.

Omgevingsgasmonitor: een multi-gasdetector met een groot aantal gasdetectiesensoren
Gebiedsgasmonitoren zijn bijzonder geschikt om de mogelijke aanwezigheid van gassen in de petrochemie, raffinaderijen, besloten ruimten of afvalwaterbehandeling te detecteren. Ze kunnen 1 tot 5 gassen tegelijk detecteren: brandbare gassen, AsH3, CL2, CO, COCl2, ETO, F2, H2, H2S, HCl, HCN, HF, NO, NO2, NH3, O2, O3, PH3, SiH4, SO2 en VOC's (vluchtige organische verbindingen).

De twee meest gebruikte versies in de industrie zijn de versie met 4 gassen: EXPLO (brandbare gassen, oplosmiddelen en koolwaterstoffen), O2 (zuurstofgebrek), CO (koolmonoxide), H2S (waterstofsulfide); en de 5-gasversie met VOC's (vluchtige organische stoffen) toegevoegd aan de 4 klassieke gassen.

Honeywell BW RigRat
  • Honeywell BW™ RigRat brengt een nieuw niveau van gebruiksvriendelijkheid in draagbare multi-gas zonebewaking. Plaats de monitor gewoon in de buurt en hij waarschuwt werknemers voor gasbedreigingen in het gebied zodat ze de nodige actie kunnen ondernemen
Meer informatie

Oldham BM25
  • De BM25 Oldham area gas monitor is de populairste en meest verspreide gasdetectiebaken op de markt. Hij is zeer aanwezig in raffinaderijen en offshore platforms, maar wordt ook aangetroffen op openbare werken.
Meer informatie
Blackline Safety G7 Exo
  • De G7 EXO is staat om tot 5 gassen tegelijk te detecteren en met een record autonomie van meer dan 100 dagen, heeft het 2 potentiële vrije contacten voor extra servobedieningen (extra signalen, start van geforceerde ventilatie, power stop, enz).
Meer informatie
Hulp of advies nodig?
We staan 24/7 voor u klaar met een team van specialisten. Stuur een chatbericht of neem contact met ons op via:
Wilt u liever teruggebeld worden door een specialist?

Laat uw gegevens achter en onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Onze werkuren zijn tussen 08:30 - 17:00.

Scroll to top