U bezoekt onze site met een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt. Wij raden u aan onze site met een andere browser te bezoeken.
Stationaire (vast opgestelde) gasdetectie

Stationaire (vast opgestelde) gasdetectie

VTN levert en onderhoud een volledig programma aan hoogwaardige stationaire gasdetectiesystemen. Systemen die bij de geringste afwijking in aanwezige gasconcentratie een alarm aansturen, eventuele (productie) faciliteiten automatisch uitschakelen, dan wel aanwezige ventilatie aansturen en/of tekstmeldingen versturen.
Wij kunnen u voor het detecteren van bijna alle gassen voorzien in een passende stationaire gasdetectie oplossing.

Gasdetectie controllers
  • Vast opgestelde controllers t.b.v. stationaire gasdetectie
Bekijk producten
Gasdetectie transmitters
  • Transmitters voor de detectie van explosieve, toxische of verstikkende gassen
Bekijk producten
Open-pad gasdetectie
  • Infrarood open-pad gasdetectoren voor het meten van gasgevaren over afstanden
Bekijk producten
Accessoires
  • Accessoires t.b.v. stationaire (vast opgestelde) gasdetectie installaties
Bekijk producten

Stationaire (vast opgestelde)  gasdetectie

Al meer dan 40 jaar adviseert VTN gebruikers van stationaire gasdetectie en leveren we een volledig programma aan hoogwaardige stationaire gasdetectiesystemen.
Systemen die bij de geringste afwijking in aanwezige gasconcentratie een alarm aansturen, eventuele (productie)faciliteiten automatisch uitschakelen, dan wel aanwezige ventilatie aansturen en/of tekstmeldingen versturen.

Ons complete programma bestaat uit een scala aan controllers met bijpassende transmitters voor de detectie van explosieve, toxische of verstikkende gassen van een aantal A-fabrikanten, zoals Oldham Teledyne Simtronics, Honeywell Analytics en Bacharach. Daarnaast voor de maritieme en industriële markt voeren wij de merken Scott Safety, Detcon, Danfoss, GFG en Simtronics.

Op basis van dit productenpakket en onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om voor iedere toepassing en omgeving de juiste oplossing te kunnen bieden.

Service aan uw gasdetectie installatie

Naast de advisering, leverantie en inbedrijfstelling van hoogwaardige stationaire gasdetectiesystemen, is met name ook de kwaliteit van onze service een speerpunt binnen onze organisatie.

VTN beschikt daartoe over een goed geoutilleerde servicewerkplaats om bijvoorbeeld pre-kalibraties en grotere reparaties te kunnen verrichten aan stationaire gasdetectiecentrales of meetkoppen.

Daarnaast verricht onze gespecialiseerde mobiele service- en storingsdienst op locatie preventief en correctief onderhoud aan alle door ons geleverde stationaire gasdetectie installaties. Dit kan op ad-hoc basis plaatsvinden, maar uiteraard is het ook mogelijk een onderhoudsovereenkomst hiervoor af te sluiten. In beide gevallen geldt uiteraard dat hierbij naast de inzet van goed opgeleide medewerkers, gebruik wordt gemaakt van onze speciaal voor deze werkzaamheden ingerichte servicevoertuigen.


Hulp of advies nodig?
We staan 24/7 voor u klaar met een team van specialisten. Stuur een chatbericht of neem contact met ons op via:
Wilt u liever teruggebeld worden door een specialist?

Laat uw gegevens achter en onze specialisten nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Onze werkuren zijn tussen 08:30 - 17:00.

Specialisten in gasdetectie

Op zoek naar geavanceerde stationaire gasdetectie-oplossingen? Zoek niet verder. VTN Veiligheidstechniek Nederland biedt hoogwaardige gasdetectieproducten en onderhoudsdiensten die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Met een sterke focus op kwaliteit en betrouwbaarheid, vertegenwoordigen wij trots de merken "Oldham Teledyne Symtronics" en "Honeywell Analytics" om uw bedrijf te beschermen tegen potentiële gasrisico's.

Waarom Stationaire Gasdetectie?

Stationaire gasdetectiesystemen zijn de hoeksteen van veiligheid in industriële en commerciële omgevingen. Deze geavanceerde systemen bewaken voortdurend de aanwezigheid van gevaarlijke gassen in de lucht, waardoor vroegtijdige waarschuwingen mogelijk zijn bij lekken of opbouw van schadelijke gassen. Dit minimaliseert niet alleen het risico op letsel en gezondheidsproblemen, maar beschermt ook uw werknemers en faciliteiten, wat resulteert in gemoedsrust en naleving van regelgeving.

Merken die U kunt Vertrouwen

VTN Veiligheidstechniek Nederland is er trots op te werken met twee toonaangevende merken in de gasdetectie-industrie: "Oldham Teledyne Symtronics" en "Honeywell Analytics". Deze merken staan bekend om hun innovatieve technologieën en bewezen prestaties in het detecteren van diverse gassen, van brandbare gassen tot giftige dampen. Met deze merken aan onze zijde kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden die voldoen aan uw specifieke behoeften en vereisten.

Toepassingen van Stationaire Gasdetectie

Onze stationaire gasdetectiesystemen vinden hun toepassing in diverse industrieën, waaronder petrochemie, olie en gas, chemische verwerking, voedselproductie, energiecentrales en meer. Deze systemen bieden continue monitoring en alarmering, waardoor onmiddellijke reactie op gevaarlijke situaties mogelijk is. Of het nu gaat om het beschermen van werknemers in een fabriek of het waarborgen van de naleving van milieuregels, onze gasdetectie-oplossingen leveren resultaten die tellen.

Kies voor betrouwbare stationaire gasdetectie-oplossingen die uw bedrijf beschermen en uw gemoedsrust versterken. Neem vandaag nog contact op met VTN Veiligheidstechniek Nederland en ontdek hoe we samen uw veiligheid naar een hoger niveau kunnen tillen.

Hulp nodig bij uw keuze?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te adviseren

Scroll to top