U bezoekt onze site met een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt. Wij raden u aan onze site met een andere browser te bezoeken.
Draagbare Radiologische Detectie

Draagbare Radiologische Detectie

Meetinstrumenten voor nucleaire stralingsbescherming

In de omgang met nucleaire installaties heerst een verhoogd milieubewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel, alsmede een verhoogd veiligheidsbewustzijn. Overal waar met radioactieve bronnen wordt gewerkt of waar ioniserende straling moet worden opgespoord en gemeten, worden meetinstrumenten gebruikt voor persoonlijke of stationaire stralingsbescherming.

GRAETZ Strahlungsmeßtechnik GmbH ontwikkelt, produceert al meer dan 70 jaar draagbare en stationaire waarschuwings- en meettoestellen voor de detectie en meting van α-, β- en γ-straling (ioniserende alfa-, beta- en gammastraling van radioactieve bronnen en röntgenbuizen) ter bescherming van mens en milieu.

Hulp nodig bij uw keuze?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te adviseren

Radionuclide identificator
  • Voor de detectie van gamma-, beta-, neutronen- en kosmische straling uit natuurlijke en kunstmatige bronnen, de identificatie van speciaal nucleair materiaal, industriële, medische en natuurlijke radioactieve bronnen en de meting van de blootstelling aan gamma- en röntgenstraling.
Dosismeters
  • Elektronische dosismeters worden gebruikt voor persoonlijke stralingsbescherming. Zij meten gamma- en röntgenstraling en maken een veilige bepaling en weergave van de geaccumuleerde persoonlijke dosis mogelijk. Zij zijn klein en robuust en geven een hoorbare en zichtbare waarschuwing wanneer de geaccumuleerde dosislimieten worden overschreden.
Dosisfrequentiemeters
  • Dosefrequentiemeters worden gebruikt om veilig het momentane lokale dosistempo en de geaccumuleerde dosis gamma- en röntgenstraling te bepalen en weer te geven.
Dosiswaarschuwingsapparaten
  • Dose rate warning devices worden gebruikt voor het detecteren en visueel en akoestisch signaleren van het momentane lokale dosistempo van gamma- en röntgenstraling en de verandering in intensiteit daarvan. Lees hier meer over onze productoplossingen voor een breed scala aan toepassingen van dosiswaarschuwingsapparaten.
Besmettingsdetectie
  • Apparaten voor besmettingsdetectie worden gebruikt om oppervlaktebesmetting door radioactieve stoffen op te sporen. Onze meetinstrumenten reageren zelfs op de geringste besmetting door radioactieve stoffen en worden gebruikt om personeel en materiaal te controleren voordat zij de gevaarlijke zone mogen verlaten.
Gammasondes
  • Het GRAETZ sondeprogramma bestaat uit ijkbare gammasondes voor het equivalente dosistempo Ḣ*(10) en pulssondes voor de uitbreiding van het meetbereik van basisinstrumenten, zoals de dosistempo meetsystemen van de X5C-serie ofde GammaTwin S.
Scroll to top