U bezoekt onze site met een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt. Wij raden u aan onze site met een andere browser te bezoeken.
Ken jij de gasgevaren die vrijkomen bij waterzuivering en waterbehandeling?
Kennis

In een waterzuiveringsinstallatie kunnen bij het verwijderen van verontreinigingen en vaste stoffen gassen ontstaan.

Deze gassen kunnen een gevaar vormen voor medewerkers die in de nabijheid van deze installaties en besloten ruimten aanwezig zijn.

Belang gasdetectie bij mestgassen nog altijd onderschat
Kennis

De gevaren van mestgassen worden nog altijd onderschat. Hoewel de meeste boeren wel weten dat mest gevaarlijk kan zijn, gaat het ieder jaar toch opnieuw mis. Onderzoekers en nabestaanden van slachtoffers willen meer aandacht voor de risico's, zeker nu de boeren weer mest mogen uitrijden.

Koolmonoxide (CO) Een stille moordenaar, 10 feiten over CO-vergiftiging
Kennis

Koolmonoxide (CO) is een kleurloos, reukloos, giftig, brandbaar gas dat wordt gevormd door de onvolledige verbranding van koolstof.
Omdat dit gas reukloos en smaakloos is, is het bijzonder schadelijk bij te hoge concentraties en langdurige blootstelling voor de mens en moet het worden gedetecteerd met CO-gasdetectoren.

Droogijs (CO2), Een geweldig koelmiddel, maar ken jij de gevaren?
Kennis

Mensen die werken met droogijs als koelmiddel moeten worden beschermd tegen te hoge/gevaarlijke CO2-concentraties. Naast een betrouwbare CO2 meter is ook risicobewustzijn, het gebruik van de juiste PBM’s én adequate ventilatie/afzuiging belangrijk. 

Veilige waterstof (H2) detectie, waarom de juiste sensorkeuze van levensbelang is
Kennis

Nu de energietransitie in volle gang is, is het goed om te weten dat u voor het juiste meetprincipe kiest. In dit artikel nemen we u mee in de verschillende meetprincipes voor het detecteren van waterstof (H2) en adviseren wij in de juiste keuze.

Scroll to top