U bezoekt onze site met een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt. Wij raden u aan onze site met een andere browser te bezoeken.

Veilige waterstof (H2) detectie, waarom de juiste sensorkeuze van levensbelang is

Waterstof: welk meetprincipe en waarom?

Nu de energietransitie in volle gang is, en Waterstof steeds meer als een waardevolle energiebron gezien wordt, is het goed om te weten dat u voor het juiste meetprincipe kiest.
In dit artikel nemen we u mee in de verschillende meetprincipes voor het detecteren van waterstof (H2) en adviseren wij in de juiste keuze.Waarom Infrarood (IR) NIET toepasbaar is!

Een Infrarood %LEL-sensor detecteert koolwaterstoffen (een verbinding tussen C en H, koolstof en waterstof). Waterstof (H2) bevat geen koolstof (C) in zijn keten en kan daarom niet gedetecteerd worden.

Controleer bij het meten van waterstof altijd of uw meetapparatuur het juiste meetprincipe heeft.

Gebruik dus nooit een %LEL Infrarood sensor voor detectie van waterstof!


Katalytische %LEL-sensor 

Wil je Waterstof detecteren, dan is de Katalytische %LEL-sensor de oplossing! Echter heeft dit meetprincipe wel de aanwezigheid van voldoende Zuurstof(O2) nodig.

Controleer altijd het zuurstofgehalte van het gasmonster met een zuurstofmeter of multi-gas toestel voorzien van %LEL katalytisch en een O2 (zuurstof) sensor.  Het zuurstof gehalte voor een betrouwbare meting van de meest gangbare katalytische sensoren is minimaal 14 Vol% O2.  Daaronder wordt de uitlezing niet meer nauwkeurig waardoor meetgegevens verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd en hierdoor een potentiaal gevaar kan ontstaan.Elektrochemische Waterstofsensor

Bij lage concentraties van Waterstof (H2) is de %LEL katalytische sensor slecht bruikbaar omdat deze een te hoog meetbereik heeft. Gebruik dan altijd een elektrochemische (‘specifieke’) H2-sensor voor het meten van lage concentraties.

Wij adviseren u altijd een elektrochemische H2-sensor met meetbereik te kiezen van 0 tot 1000 ppm of meer. De keuze voor een elektrochemische sensor is optioneel in onderstaande toestellen.


Hulp nodig bij uw keuze?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te adviseren

Draagbare en stationaire gasdetectoren voor het meten van H2 (Waterstof)


De BW Solo Wireless is een lichtgewicht enkelvoudige draagbare gasdetector met continue real-time uitlezing van de gemeten gasconcentratie.
U heeft voor de keuze uit een van de volgende gassen: Zuurstof (O2), Koolstofmonoxide (CO), Koolstofdioxide (CO2), Waterstof (H2), Waterstofsulfide (H2S), Ammoniak (NH3), Zwaveldioxide (SO2), Stikstofmonoxide (NO), Stikstofdioxide (NO2), Blauwzuur (HCN), Dichloor (CI2), Fosfine (PH3), Ozon (O3), Etheenoxide (ETO) en Chloordioxide (CIO2).

keuze uit:
18 sensoren

Vanaf € 270,00

Teledyne Oldham CTX300 meetkop (zonder display)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De CTX300 is een analoge gasdetectie meetkop geschikt voor detectie van toxische gassen, kooldioxide (CO2), en zuurstof. Daarnaast is het mogelijk om freongassen te detecteren. De stevige polycarbonaat behuizing voorzien van RVS schroeven en wartel maakt deze vast opgestelde gasdetector uitermate geschikt voor de voedselverwerkende industrie. Toepassingen bij verpakkingsmachines, vriestunnels en in de industriële koeltechniek zijn hierbij mooie voorbeelden.

+100 sensoren
Analoog

Vanaf € 748,00

Teledyne Oldham OLCT100 XP meetkop (explosieveilig)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De OLCT100 XP is een explosieveilige meetkop welke extreem geschikt is voor gebruik in een zware industriele omgevingen. Robuustheid en zijn compacte afmetingen zijn de belangrijkste troeven van deze veelzijdige meetkop. Afhankelijk van het gas zijn er verschillende sensoren beschikbaar zoals katalytische sensoren (brandbare gassen), elektrochemische sensoren (zuurstof en toxische gassen), halfgeleidersensoren (koelgassen en vluchtige organische verbindingen) of infraroodsensoren.

ATEX
+100 sensoren

Vanaf € 792,00

Teledyne Oldham CTX300 meetkop (met display)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De CTX300 is een analoge gasdetectie meetkop voorzien van display geschikt voor detectie van toxische gassen, kooldioxide (CO2), en zuurstof. Daarnaast is het mogelijk om freongassen te detecteren. De stevige polycarbonaat behuizing voorzien van RVS schroeven en wartel maakt deze meetkop uitermate geschikt voor de voedselverwerkende industrie. Toepassingen bij verpakkingsmachines, vriestunnels en in de industriële koeltechniek zijn hierbij mooie voorbeelden.

Analoog
Met display

Vanaf € 946,00

Teledyne Oldham OLCT100 IS meetkop (intrinsiek veilig)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De OLCT100 IS is een intrinsiek veilige gasdetectie meetkop welke extreem geschikt is voor gebruik in zware industriele omgevingen. Robuustheid en zijn compacte afmetingen zijn de belangrijkste troeven van deze veelzijdige meetkop. Afhankelijk van het gas zijn er verschillende sensoren beschikbaar zoals katalytische sensoren (brandbare gassen), elektrochemische sensoren (zuurstof en toxische gassen), halfgeleidersensoren (koelgassen en vluchtige organische verbindingen).

Intrinsiek safe

Vanaf € 1.091,00


Scroll to top