U bezoekt onze site met een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt. Wij raden u aan onze site met een andere browser te bezoeken.

Veilige waterstof (H2) detectie, waarom de juiste sensorkeuze van levensbelang is

Waterstof: welk meetprincipe en waarom?

Nu de energietransitie in volle gang is, en Waterstof steeds meer als een waardevolle energiebron gezien wordt, is het goed om te weten dat u voor het juiste meetprincipe kiest.
In dit artikel nemen we u mee in de verschillende meetprincipes voor het detecteren van waterstof (H2) en adviseren wij in de juiste keuze.Waarom Infrarood (IR) NIET toepasbaar is!

Een Infrarood %LEL-sensor detecteert koolwaterstoffen (een verbinding tussen C en H, koolstof en waterstof). Waterstof (H2) bevat geen koolstof (C) in zijn keten en kan daarom niet gedetecteerd worden.

Controleer bij het meten van waterstof altijd of uw meetapparatuur het juiste meetprincipe heeft.

Gebruik dus nooit een %LEL Infrarood sensor voor detectie van waterstof!


Katalytische %LEL-sensor 

Wil je Waterstof detecteren, dan is de Katalytische %LEL-sensor de oplossing! Echter heeft dit meetprincipe wel de aanwezigheid van voldoende Zuurstof(O2) nodig.

Controleer altijd het zuurstofgehalte van het gasmonster met een zuurstofmeter of multi-gas toestel voorzien van %LEL katalytisch en een O2 (zuurstof) sensor.  Het zuurstof gehalte voor een betrouwbare meting van de meest gangbare katalytische sensoren is minimaal 14 Vol% O2.  Daaronder wordt de uitlezing niet meer nauwkeurig waardoor meetgegevens verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd en hierdoor een potentiaal gevaar kan ontstaan.Elektrochemische Waterstofsensor

Bij lage concentraties van Waterstof (H2) is de %LEL katalytische sensor slecht bruikbaar omdat deze een te hoog meetbereik heeft. Gebruik dan altijd een elektrochemische (‘specifieke’) H2-sensor voor het meten van lage concentraties.

Wij adviseren u altijd een elektrochemische H2-sensor met meetbereik te kiezen van 0 tot 1000 ppm of meer. De keuze voor een elektrochemische sensor is optioneel in onderstaande toestellen.


Hulp nodig bij uw keuze?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te adviseren

Draagbare en stationaire gasdetectoren voor het meten van H2 (Waterstof)


Teledyne Oldham OLCT10 gasdetectie meetkop
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De OLCT10 transmitter is een eenvoudige instapmodel transmitter geschikt voor verschillende freongassen, explosieve gassen en veel voorkomende toxische gassen. Geschikt voor detectie van freongassen, brandbare gassen, koolmonoxide en stikstof(di)oxide en te gebruiken in combinatie met bijna alle gangbare Oldham Teledyne controllers.

Div. sensoren
analoog

Vanaf € 306,00

De Honeywell BW GasAlert MicroClip X3 draagbare multigas detector met een garantie van 3 jaar, ook op de O2 sensor en is verkrijgbaar in verschillende gasdetectie configuraties voor de gelijktijdige meting van LEL, O2, H2S en CO.

De O2 sensor van deze draagbare gasdetector heeft een garantie van 3 jaar maar een verwachte levensduur van maar liefst 5 jaar waardoor de cost of ownership aanzienlijk verlaand wordt.

3J garantie
O2
LEL
CO
H2S

Vanaf € 385,00

De Honeywell BW Flex is een eenvoudig te bedienen intelligente draagbare multigasdetector, voorzien van hoge resolutie display voor het eenvoudig aflezen van meetwaarden. De BW Flex is beschikbaar met de volgende sensor opties: LEL (Katalytisch), O2 (zuurstof), LEL (Infrarood), H2S (waterstofsulfide), CO (koolstofmonoxide), SO2 (zwaveldioxide) en is MED gecertificeerd. Daarnaast is de BW Flex op aanvraag verkrijgbaar met de volgende sensoren: CO2 (NIDR), HCN, NO. NO2 en Cl2

Aanbevolen
Keuze uit 12 sensoren

Vanaf € 480,00

De Honeywell BW GasAlertMax XT II is een compacte draagbare multi gasdetector met oplaadbare accu en ingebouwde pomp, die gelijktijdig tot maximaal vier gasconcentraties kan meten: %LEL, O2, CO en H2S en is geschikt voor het vrijgeven van een besloten ruimte en monstername op afstand door middel van de 3 meter sampleslang en filters die standaard worden bijgeleverd.

gepompt
O2
LEL
CO
H2S

Vanaf € 520,00

Teledyne Oldham CTX300 gasdetectie meetkop (zonder display)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De Oldham CTX300 is een analoge gasdetectie meetkop geschikt voor detectie van toxische gassen, kooldioxide (CO2), en zuurstof. Daarnaast is het mogelijk om freongassen te detecteren. De stevige polycarbonaat behuizing voorzien van RVS schroeven en wartel maakt deze vast opgestelde gasdetector uitermate geschikt voor de voedselverwerkende industrie. Toepassingen bij verpakkingsmachines, vriestunnels en in de industriële koeltechniek zijn hierbij mooie voorbeelden.

+100 sensoren
Analoog

Vanaf € 782,00

Teledyne Oldham OLCT100 XP gasdetectie meetkop (explosieveilig)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De Oldham OLCT100 XP is een explosieveilige (ATEX) stationaire gasdetectie meetkop die extreem geschikt is voor gebruik in een zware industriële omgevingen (SIL2). Robuustheid en zijn compacte afmetingen zijn de belangrijkste troeven van deze veelzijdige stationaire (vast opgestelde) gasdetector. Afhankelijk van het gas zijn er verschillende gasdetectie sensoren beschikbaar zoals katalytische sensoren (brandbare gassen), elektrochemische sensoren (zuurstof en toxische gassen), halfgeleidersensoren (koelgassen en vluchtige organische verbindingen) of infraroodsensoren.

ATEX
+100 sensoren

Vanaf € 792,00


Scroll to top