U bezoekt onze site met een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat de website niet optimaal werkt. Wij raden u aan onze site met een andere browser te bezoeken.
Waterstofcyanide (HCN) Detectie | Professionele gasdetector voor het meten van Waterstofcyanide

Waterstofcyanide (HCN) Detectie | Professionele gasdetector voor het meten van Waterstofcyanide

Waterstofcyanide / blauwzuur (HCN) is een giftig gas met potentieel dodelijke gevolgen bij blootstelling. Het wordt gebruikt in industriële processen, zoals de productie van chemicaliën en mijnbouw. Onopgemerkte lekken kunnen levensbedreigend zijn. Draagbare gasdetectie en stationaire (vast opgestelde) gasdetectie zijn cruciaal om vroegtijdige waarschuwingen te bieden, waardoor snel ingrijpen mogelijk is en de veiligheid wordt gewaarborgd.
Onze specialisten adviseren u graag in de keuze van de juiste HCN detector.

Hulp nodig bij uw keuze?

Onze specialisten staan voor u klaar om u te adviseren
Filteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Teledyne Oldham CTX300 gasdetectie meetkop (zonder display)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De Oldham CTX300 is een analoge gasdetectie meetkop geschikt voor detectie van toxische gassen, kooldioxide (CO2), en zuurstof. Daarnaast is het mogelijk om freongassen te detecteren. De stevige polycarbonaat behuizing voorzien van RVS schroeven en wartel maakt deze vast opgestelde gasdetector uitermate geschikt voor de voedselverwerkende industrie. Toepassingen bij verpakkingsmachines, vriestunnels en in de industriële koeltechniek zijn hierbij mooie voorbeelden.

+100 sensoren
Analoog

Vanaf € 782,00

Teledyne Oldham CTX300 gasdetectie meetkop (met display)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De Oldham CTX300 is een analoge gasdetectie meetkop voorzien van display geschikt voor detectie van toxische gassen, kooldioxide (CO2), en zuurstof. Daarnaast is het mogelijk om freongassen te detecteren. De stevige polycarbonaat behuizing voorzien van RVS schroeven en wartel maakt deze meetkop uitermate geschikt voor de voedselverwerkende industrie. Toepassingen bij verpakkingsmachines, vriestunnels en in de industriële koeltechniek zijn hierbij mooie voorbeelden.

Analoog
Met display

Vanaf € 986,00

Teledyne Oldham OLCT100 IS gasdetectie meetkop (intrinsiek veilig)
Gasdetectiemeetkop (Stationair / Vast Opgesteld)

De OLCT100 IS is een intrinsiek veilige gasdetectie meetkop welke extreem geschikt is voor gebruik in zware industriele omgevingen. Robuustheid en zijn compacte afmetingen zijn de belangrijkste troeven van deze veelzijdige meetkop. Afhankelijk van het gas zijn er verschillende sensoren beschikbaar zoals katalytische sensoren (brandbare gassen), elektrochemische sensoren (zuurstof en toxische gassen), halfgeleidersensoren (koelgassen en vluchtige organische verbindingen).

Intrinsiek safe

Vanaf € 1.101,00

De Honeywell BW Flex is een eenvoudig te bedienen intelligente draagbare multigasdetector, voorzien van hoge resolutie display voor het eenvoudig aflezen van meetwaarden. De BW Flex is beschikbaar met de volgende sensor opties: LEL (Katalytisch), O2 (zuurstof), LEL (Infrarood), H2S (waterstofsulfide), CO (koolstofmonoxide), SO2 (zwaveldioxide) en is MED gecertificeerd. Daarnaast is de BW Flex op aanvraag verkrijgbaar met de volgende sensoren: CO2 (NIDR), HCN, NO. NO2 en Cl2

Aanbevolen
Keuze uit 12 sensoren

Vanaf € 480,00

Filteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Introductie van waterstofcyanide (HCN)

Waterstofcyanide is een chemische verbinding die de vorm kan aannemen van een kleurloos gas met een bittere amandelgeur, of een bijzonder vluchtige wit-blauwachtige vloeistof - de waterige oplossing wordt blauwzuur genoemd. Waterstofcyanide, dat zeer goed oplosbaar is in water en ethanol, is een product dat corrosief is voor staal en sommige rubbers, kunststoffen en coatings kan aantasten. Het is ook een zeer giftige verbinding die dodelijk kan zijn en zeer ontvlambaar is en explosieve mengsels kan vormen in contact met de lucht.


Professioneel gebruik van waterstofcyanide (HCN)

Waterstofcyanide (HCN) wordt gebruikt als tussenproduct in de industriële sector voor de productie van chemische producten zoals cyanuurchloride, cyaniden (met name gebruikt om goud te extraheren), methylmethacrylaat (productie van acrylplastic), adiponitril of triazines (productie van pesticiden). Het wordt ook gebruikt voor de productie van insecticiden en rodenticiden.


Risico's van waterstofcyanide

Waterstofcyanide is een gas dat uiterst giftig is bij inademing (voor mensen is de dodelijke dosis 1,5 mg/kg in vloeibare vorm, 100 mg/kg bij cutane blootstelling en 546 ppm na 10 minuten inademen). Het is ook zeer ontvlambaar in vloeibare en damptoestand. Waterstofcyanide is ook zeer gevaarlijk voor het milieu.

 

Effecten op het lichaam

  • Zenuwstelselaandoeningen, hoofdpijn, braken, koud zweet, lage bloeddruk, stuiptrekkingen, verlamming, ademhalingsstilstand bij acute vergiftiging (blootstelling gedurende enkele minuten)

     

  • Duizeligheid en benauwdheid, convulsies, longoedeem, hartstilstand (korte blootstelling)

     

  • Irritatie, pijn, roodheid, oedeem in het oog, zelfs hoornvliesvertroebeling en blindheid.

Scroll to top